F-Spexets logotyp

Tidigare F-spex.

Eftersom föregående års fantastiska spex var just så fantastiska kan man här läsa mer om dem, eller varför inte surfa in på deras egna hemsidor?

Jules Verne (2017)

I 2017 års F-spex fick vi följa med den oentusiastiska juristen Jules Verne, hans vänner, och Sigmund Freud, på en segling under havet till ett mystiskt föremål alla vill åt.

Hemsida


UR (2016)

2016 års F-Spex tog oss till UR i forntiden.

Hemsida


Zelda Fitzgerald (2015)

2015 års F-Spex tog oss till Gertrude Steins salonger, hjärtat i Paris kulturliv under det glada 20-talet, och frågan alla ställer sig är: vem var det egentligen som skrev F. Scott Fitzgeralds Den Store Gatsby?

Hemsida


Kubakrisen (2014)

2014 års F-Spex sträckte sig hela vägen från Moskva i öster till USA och Kuba i väster, och täckte in nästan alla de tillfällen som gör anspråk på att kallas "det viktigaste ögonblicket i den moderna historien".

Hemsida


Ludwig Emil Grimm (2013)

2013 års F-Spex utspelar sig i sagans värld där Ludwig - den tredje av de två bröderna Grimm - möter en ung häxa, en förbannad drottning, narren med de bästa skämten, en modig häst och sisådär 98 grodor.

Hemsida


Thor Heyerdahl (2012)

2012 års F-Spex tog med gästerna på resa till mayaindianernas förglömda värld tillsammans med Thor Heyerdahls. Läs mer på F-spexet Thor Heyerdahls hemsida.

Hemsida


Medici och Pazzi (2011)

2011 års drama i tre akter och tre rätter för oss till Venedig framåt renässansens slut där släkterna Medici och Pazzi ständigt grälar.

Hemsida


Mary Read (2010)

2010 års F-Spex handlade om Mary Read, en kvinna på 1700-talet som klädde ut sig till man och blev pirat i kapten John 'Calico Jack' Rackhams besättning.

Hemsida


Fantomen på operan (2009)

2009 års spex handlade om Fantomen på operan.

Hemsida


Beowulf (2008)

Beowulf är ett engelskt epos och sedemera så viktig att den kom att bli Englands nationalepos, trots att den handlar om vår skandinaviska hjälte.

Legenden tros ha uppkommit någon gång mellan 700- och 1000-talet och behandla hjälten Beowulfs bravader under 500-talet. Monstret Grendel härjar i dänernas rike och kung Hrothgar kräver hjältens hjälp, som betalning för en skuld. Han lyckas ha ihjäl det elaka monstret på bakfyllan, då hon invaderat kungens slott efter en fest han haft. Likt vanliga tonåringar hade även Grendel en sur mamma som kommer på besök och även denna best lyckas Beowulf bekämpa.

Hjälten lyckas bli kung hos danernas grannar, men hemsöks av en drake utan namn. Eftersom han är kung blir han tvungen att ta itu med hotet, men det blir för mycket för honom och han trillar av pinn tillsammans med draken. Så slutar sagan.

Hemsida


Agatha Christie (2007)

2007 års produktion hette Agatha Christie - en mordgåta i flera stycken.


Hera (2006)

Hera, hustru till den notoriskt otrogne Zeus, smider planer för att hämnas på honom och hans oäktingar Herakles och Dionysos. Resultatet blir omvälvande för de flesta på Olympen, och vem som råkar värst ut i slutändan kan diskuteras...


Billy the Kid (2005)

Billy the Kid har återvänt till sin hemstad för att undgå lagens långa arm (eller finna sin ungdoms kärlek?). Men är Lerum sig likt, och vad är det som har hänt egentligen?© Copyright 2018 F-Spexet

Webmaster: