Gamla Spex

15 Nov 2010

Hej, här har du länkar till äldre F-spex.

Mary Read

2010

Förra årets F-Spex handlade om Mary Read, en kvinna på 1700-talet som klädde ut sig till man och blev pirat i kapten John 'Calico Jack' Rackhams besättning.

Hemsida

2009 års spex handlade om Fantomen på operan.

Hemsida

Beowulf

2008

Beowulf är ett engelskt epos och sedemera så viktig att den kom att bli Englands nationalepos, trots att den handlar om vår skandinaviska hjälte.

Legenden tros ha uppkommit någon gång mellan 700- och 1000-talet och behandla hjälten Beowulfs bravader under 500-talet. Monstret Grendel härjar i dänernas rike och kung Hrothgar kräver hjältens hjälp, som betalning för en skuld. Han lyckas ha ihjäl det elaka monstret på bakfyllan, då hon invaderat kungens slott efter en fest han haft. Likt vanliga tonåringar hade även Grendel en sur mamma som kommer på besök och även denna best lyckas Beowulf bekämpa.

Hjälten lyckas bli kung hos danernas grannar, men hemsöks av en drake utan namn. Eftersom han är kung blir han tvungen att ta itu med hotet, men det blir för mycket för honom och han trillar av pinn tillsammans med draken. Så slutar sagan.

Hemsida

Agatha Christie

2007

2007 års produktion hette Agatha Christie - en mordgåta i flera stycken.

Hera

2006

Hera, hustru till den notoriskt otrogne Zeus, smider planer för att hämnas på honom och hans oäktingar Herakles och Dionysos. Resultatet blir omvälvande för de flesta på Olympen, och vem som råkar värst ut i slutändan kan diskuteras...

Billy the Kid

2005

Billy the Kid har återvänt till sin hemstad för att undgå lagens långa arm (eller finna sin ungdoms kärlek?). Men är Lerum sig likt, och vad är det som har hänt egentligen?